Tipuri de cabluri de încărcare și conectori

Cablu modul 2

Cablul de încărcare Mode 2 este cablul care este utilizat de obicei acasă pe prize obișnuite de uz casnic. Majoritatea producătorilor de automobile furnizează un astfel de cablu de încărcare ex funcționează la livrarea vehiculului, astfel încât noii proprietari să poată încărca foarte încet, cel puțin acasă. Un capăt al cablului este o mufă Schuko care este conectată la priza de uz casnic, iar celălalt capăt este mufa care intră în mașină. Între acestea există o cutie (într-o cutie de control a cablului, ICCB) care este utilizată pentru a comunica între mașina electrică și conector.

Cablu mod 3

Acest cablu nu este destinat uzului casnic, ci pentru utilizării mobile. Acesta este folosit ca un cablu de conexiune între mașina electrică și stațiile de încărcare publice și permite o putere de încărcare de maximum 43 kW, dar în principal până la 22 kW (în funcție de secțiunea transversală, mașină și stația de încărcare). Majoritatea stațiilor de încărcare sunt echipate cu o astfel de priză de tip 2, astfel încât mașinile electrice cu prize de tip 2, precum și prize de tip 1 (cu cabluri adaptor) pot fi încărcate la aceste stații.

Conector Typ 1

Mufa de tip 1 este utilizată pentru încărcarea monofazată și este destul de neobișnuită în Europa. Este mai frecvent în Asia. Puterea maximă de încărcare este de până la 7,4 kW - adică 230 V / 32 A. Stațiile de încărcare din Europa nu sunt de obicei echipate cu o priză de tip 1 sau cablu de încărcare de tip 1.

Conector Typ 2

Confuz: o mufă de tip 2 se încarcă în trei faze și este acum standardul în Europa. O astfel de priză creează până la 22 kW (400 V / 32 A) pentru uz privat, la stațiile de încărcare publice chiar și până la 43 kW (400 V / 64 A). Avantajul: fiecare cablu de încărcare Mode 3 este compatibil cu o priză de tip 2.

Conector CCS

Conectorul CCS (Combined Charging System) se bazează pe conectorul de tip 2. În plus, conține două contacte DC mari, astfel încât AC (curent alternativ) și DC (curent continuu) sunt acceptate. CCS poate atinge o putere de încărcare de până la 500 kW, dar doar câteva mașini electrice, în mare parte la prețuri ridicate, sunt capabile să primească o putere de încărcare de aproximativ 250 kW. Modelele Tesla sau Porsche Taycan sunt capabile să susțină o astfel de realizare. Mașinile electrice mai ieftine tind să încarce mai puțin de 150 kW.

Conector CHAdeMO

CHAdeMO.Stecker este o dezvoltare japoneză. Sunt posibile capacități de încărcare de până la 100kW, chiar dacă multe stații publice de încărcare CHAdeMO furnizează doar 50kW. Doar câțiva producători de mașini specifice acceptă standard mufele CHAdeMO: Toyota, Mitsubishi, BD Fotomotive, Honda, Nissan, Mazda, Subaru.

Fișă Schuko

O priză Schuko este numele unei prize standard de uz casnic. Dacă mufa este fuzionată corespunzător, se pot atinge capacități de încărcare de până la 3,7kW (230 V, 16 A). Un cablu de modul 2 poate fi utilizat pentru încărcarea la o astfel de priză. Dacă priza nu a fost verificată sau fuzionată în mod adecvat de către un electrician, aceasta nu trebuie încărcată cu mai mult de 2,3 kW (230 V, 10 A), deoarece majoritatea prizelor nu sunt proiectate pentru curenți continui mari.

Mufă CEE

Mufa CEE este disponibilă în diferite versiuni, iar versiunea albastră este utilizată mai ales în rulote, remorci nebune și camper-uri. Mufele CEE roșii sunt trifazate și sunt utilizate pe scară largă în industrie. Prin urmare, este destul de neobișnuit ca mașinile electronice să fie utilizate. Se face distincția între CEE16 (mufă industrială mică; 11kW, 400 V, 16A), CEE32 (mufă industrială mare; 22kW, 400 V, 32 A) în versiunea roșie trifazată pentru prize industriale și ca albastru monofazat versiune, care poate fi de până la 3,7kW (230 V, 16 A).

Vă sfătuim personal!

Sunteți interesat de electromobilitate sau sunteți deja proprietarul unei mașini electrice? Suntem mândri că vă putem oferi sfaturi profesionale cu privire la toate problemele electrice. La noi veți găsi orice soluție de încărcare, fie ea privată sau comercială, mobilă sau acasă - vă furnizăm dvs. și viața electrică de zi cu zi! Pentru noi este important ca fiecare client să părăsească magazinul nostru mulțumit de unul dintre produsele noastre. Prin urmare, ne-ar face plăcere să vă sfătuim personal prin telefon, e-mail sau direct în ElektroHub din Hamburg. Scrieți-ne un mesaj sau dați-ne un telefon - vă ajutăm cu plăcere!

Contact