Introducerea mașinilor electrice


Electric vs. combustie

Mașinile alimentate cu benzină sau motorină generează emisii care au un impact serios asupra climei și mediului de pe planeta noastră. Cu cantitatea de CO2 eliberată în atmosferă, încălzirea globală este una dintre cele mai grave consecințe. Aproximativ 23% din toate emisiile de CO2 pot fi atribuite traficului de motoare cu ardere. Mașinile electrice, pe de altă parte, provoacă cel puțin 0,0g de emisii de CO2 în timpul conducerii. Pentru a încărca apoi mașina într-un mod ecologic, energia electrică a bateriei trebuie alimentată cu energii regenerabile. Tot ce trebuie să faceți este să alegeți furnizorul de electricitate potrivit pentru casa dvs. Calitatea aerului este o altă problemă care ne afectează consumatorii și mai direct. Schimbările climatice progresează cu siguranță încet, dar sigur, în timp ce observați imediat o diferență atunci când vă aflați în țară sau într-un oraș mare. În astfel de zone metropolitane puteți simți aerul rău. Mașinile electrice nu poluează aerul în timp ce conduc. În plus, țițeiul, materia primă din care este produsă benzina și motorina, nu există într-un număr infinit. Rezervele de petrol se vor epuiza în următoarele decenii - această lipsă de resurse este un alt motiv pentru trecerea la electricitate.

Funcționalitatea unei mașini electrice

Funktionalität eines Elektroautos

Unitatea electrică
Electricitatea utilizată pentru a conduce o mașină electrică este stocată într-o baterie sub formă de curent continuu. Invertoarele convertesc curentul continuu în curent alternativ, astfel încât să poată fi utilizat pentru acționarea motorului electric. Acest motor folosește apoi energia disponibilă pentru a genera câmpuri magnetice, care determină rotirea roților prin forțe magnetice atractive și respingătoare.

Încărcarea unui motor electric
Mașinile electrice pot fi încărcate acasă cu ajutorul cutiilor de perete sau la stațiile de încărcare urbane de la o mare varietate de furnizori. În funcție de modelul vehiculului, capacitatea bateriei, puterea de încărcare și curba de încărcare, încărcarea de la 0% la 80% poate dura între 18 minute și 10 ore. Stațiile publice de încărcare a curentului alternativ (AC) nu sunt mai rapide decât casetele de perete de acasă și oferă o putere de încărcare între 7,4kW și 22kW. Stațiile de încărcare rapidă cu curent continuu (DC) pot furniza până la 350kW și pot încărca o mașină electrică în mai puțin de 1 oră. Motivul pentru aceasta este că convertesc în prealabil curentul alternativ public în curent continuu, ceea ce în mod normal ar fi fost făcut chiar de mașină. Acest lucru economisește mult timp. Acum, însă, depinde și de câți kilowați poate fi încărcată o mașină. Pentru comparație: un Tesla Model 3 actual poate fi încărcat cu până la 250kW, un VW ID3 cu doar până la 125kW. De obicei, este recomandat să păstrați bateria între 20% și 80% pentru a o economisi.

Gama și consumul
Consumul unei mașini electrice este similar cu cel al unui motor cu combustie. Numai unitatea este diferită: în loc de litri, calculați cu kilowați-oră. Ca întotdeauna, informațiile producătorului sunt de obicei calculate „optimist”. Un model foarte economic, cum ar fi un Hyndai Ioniq, creează în mod realist o medie de 16kWh la 100 km, ceea ce corespunde conținutului energetic de aproximativ 2 litri de benzină sau motorină. Cu toate acestea, dacă conduceți la viteze mai mari, consumul poate crește rapid la 25kWh.

Provocări

Opiniile diferă în multe privințe despre mașinile electrice. Costurile de achiziție ale unui vehicul alimentat electric sunt în prezent chiar mai mari în medie decât pentru motoarele cu ardere. Acest lucru se datorează, printre altele, numărului mai mic care este vândut. Pe de altă parte, anumite modele sunt finanțate de KfW: vehicule complet electrice cu până la 9.000 €, hibrizi conectabili cu până la 6.750 €. În cazul în care producătorul îndeplinește anumite cerințe, clientul își poate obține mașina electrică la un preț corect. Acest lucru pune în perspectivă argumentul costurilor tuturor șoferilor de benzină sau motorină. De exemplu, puteți obține un Tesla Model 3 cu finanțare KfW de la puțin peste 30.000 EUR. Un alt subiect conservator este siguranța. Mașinile electrice sunt prea silențioase, spun ei. Poate fi condus aproape silențios prin oraș, motiv pentru care așa-numitul AVAS (Acoustic Vehicle Alert System) va fi obligatoriu în UE începând cu iulie 2021 pentru toate mașinile electrice și hibride noi, astfel încât pietonii și alți utilizatori ai drumului să poată mai bine percep mașinile electrice care se apropie. Cu toate acestea, mult mai important este problema gamei. Pentru mulți, încă nu este suficient de confortabil să pleci în vacanță într-o mașină electrică, de exemplu, pentru că trebuie să te oprești mai des pentru a încărca decât pentru a realimenta cu un motor pe benzină. Cu toate acestea, majoritatea uită cât de potrivită este o mașină electrică pentru utilizarea de zi cu zi. Utilizatorul mediu german rutier conduce mai puțin de 40 km pe zi (potrivit Ministerului Federal al Mediului). Distanțele cuprinse între 300 km și 400 km sunt acum standard și chiar și cu mai puțin puteți trece cu ușurință săptămâna. Din fericire, producătorii de automobile se întrec în mod regulat unul pe celălalt pe această temă. Ne putem baza pe o tehnologie din ce în ce mai inovatoare a bateriei și o autonomie în creștere. În plus, rețeaua de încărcare a unei game largi de furnizori este în continuă extindere, astfel încât electricitatea să nu aibă sens doar în marele oraș.

Vă sfătuim personal!

Sunteți interesat de electromobilitate sau sunteți deja proprietarul unei mașini electrice? Suntem mândri că vă putem oferi sfaturi profesionale cu privire la toate problemele electrice. La noi veți găsi orice soluție de încărcare, fie ea privată sau comercială, mobilă sau acasă - vă furnizăm dvs. și viața electrică de zi cu zi! Pentru noi este important ca fiecare client să părăsească magazinul nostru mulțumit de unul dintre produsele noastre. Prin urmare, ne-ar face plăcere să vă sfătuim personal prin telefon, e-mail sau direct în ElektroHub din Hamburg. Scrieți-ne un mesaj sau dați-ne un telefon - vă ajutăm cu plăcere!

Contact